Тамақтану
Астана қаласында Назарбаев Зияткерлік мектебінде тамақтану
NIS IB объектісінде
1. Оқушылармен, ата - аналармен және тамақтану қызметтерін жеткізушілермен теңгерімді және дұрыс тамақтану туралы ақпараттық-түсіндіру кездесулері өткізілді;
2. 2 ыстық және 2 гарнирді таңдау мүмкіндігі бар жаңа маусымдық мәзір әзірленді және енгізілді;
3. Жаңа мәзір әзірленді және қант, тұз, май азайған, пісіруге бидай ұны қосылған және ет, тауық еті мен балықты үлкейтетін жаңа мәзірге арналған макет енгізілді;
4. Шақырылған аспазшымен жаңа рецепттер әзірленді;
5. Ерікті оқушылардың нутритивтік мәртебесіне баға берілді;
6. Техникалық ерекшеліктерді дайындау және тамақтандыруды ұйымдастыруды жақсарту үшін мектептердің ас блогына жабдықтар сатып алу бойынша ұсыныстар берілді;
7. Созылмалы аурулары бар мектеп оқушыларының тамақтану және әлеуметтік мінез-құлық әдеттеріне талдау жасалды;
8. Оқушылардың тамақтану әдеттері мен олардың жыныстық-жас нормативтеріне сәйкес тамақтану қажеттіліктері, сондай-ақ мектептегі тамақтану тілектері зерттелді;
9. Халықаралық қонақүйлер желісінің бас аспазшысын шақыра отырып, жаңа рецептілерді дайындау бойынша медицина қызметкерлері мен ас блогының қызметкерлеріне арналған шеберлік сыныптары өткізілді;
10. Диетологтың ұсынымдарына сәйкестігін бақылау жүргізілді (4 рет);
11. Балабақша оқушылары мен тәрбиеленушілері үшін дұрыс тамақтану туралы ақпараттық үлестірме материалдар әзірленді;
12. Ерекше жағдайларда (тамақ аллергиясы, семіздік, I және II типті ДМ және т.б.) оқушыларға арналған мамандандырылған тамақтану туралы ақпараттық үлестірме материалдар әзірленді.);
13. Салауатты теңдестірілген тамақтануды ұйымдастырудағы өзгерістерге салыстырмалы талдау жасалды.